Leesett az első hó a téli olimpián

február 12., szombat 12:28
1

Peking az első olyan város, ahol a nyári után táli olimpiát is rendeznek, a térség időjárása azonban általában inkább meleg és száraz, így viszonylag ritka, hogy a város közelében sportolásra alkalmas mennyiségű hó legyen. A szervezők fel is készültek erre, több mint 2 millió köbméter vizet használtak fel műhó gyártására, és folyamatosan hóágyúzták a szabadtéri versenypályákat a Pekinghez közel eső hegyekben.

Ahogy a legtöbb képen is látható - a pályákon kívül többnyire barna és szürke a táj. Fotó: RAMIL SITDIKOV/Sputnik via AFP

Szombaton azonban igazi hó lepte meg a versenyzőket az olimpia Csangcsiakouban található versenyhelyszínén. A havat söpörni és lapátolni is kellett, egyrészt a közlekedés megkönnyítése végett, másrészt pedig azért, mert a versenyzők már megszokták a műhavat a pályákon, az igazi hó fizikai tulajdonságai azonban nem mindenben egyeznek meg a műhóéval, Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a téli olimpiát zavaró havat inkább letolják a pályákról. (Reuters via Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt