Leesett az első hó a téli olimpián

sport
2022 február 12., 12:28
comments 1

Peking az első olyan város, ahol a nyári után táli olimpiát is rendeznek, a térség időjárása azonban általában inkább meleg és száraz, így viszonylag ritka, hogy a város közelében sportolásra alkalmas mennyiségű hó legyen. A szervezők fel is készültek erre, több mint 2 millió köbméter vizet használtak fel műhó gyártására, és folyamatosan hóágyúzták a szabadtéri versenypályákat a Pekinghez közel eső hegyekben.

photo_camera Ahogy a legtöbb képen is látható - a pályákon kívül többnyire barna és szürke a táj. Fotó: RAMIL SITDIKOV/Sputnik via AFP

Szombaton azonban igazi hó lepte meg a versenyzőket az olimpia Csangcsiakouban található versenyhelyszínén. A havat söpörni és lapátolni is kellett, egyrészt a közlekedés megkönnyítése végett, másrészt pedig azért, mert a versenyzők már megszokták a műhavat a pályákon, az igazi hó fizikai tulajdonságai azonban nem mindenben egyeznek meg a műhóéval, Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a téli olimpiát zavaró havat inkább letolják a pályákról. (Reuters via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.