Ukrán válság: Ferenc pápa békéért imádkozott

vallás
2022 február 13., 13:35
comments 2

A béke érdekében Szűz Mária oltalmát kérte és a politikai felelősök lelkiismeretéhez intézte szavait Ferenc pápa az ukrán válságra utalva a Szent Péter téren mondott beszédében.

A déli Úrangyala-imádság után mondott rövid beszédében a katolikus egyházfő nagyon aggasztónak nevezte az Ukrajnából érkező híreket.

„Szűz Mária közbenjárására és a politikai felelősök lelkiismeretére bízok minden erőfeszítést a béke érdekében” – mondta a pápa, majd rövid csendes imára szólította fel a Szent Péter téren szavait hallgató hívőket.

photo_camera Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Ferenc pápa korábban imanapot hirdetett az ukrajnai békéért, amit az egyházban január 26-án tartottak meg. Akkor a pápa azt mondta, hogy az ukrán nép „szenved, és megérdemli a békét”. Azt mondta, reméli, hogy az országban „kivirágozhat a testvériség, a sebek, félelmek és megosztottság végetértével”.

A La Repubblica azt írta, Olaszország készen áll kb. 1000 katonával erősíteni a délkelet-európai határokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.