A csengeri örökösnő ügyvédje és az előválasztás néhány vesztese is felbukkan Gattyán listáján

POLITIKA
2022 február 15., 08:05
comments 17

Az ex-focista Détári Lajos és a z'zi laboros Janicsák István mellett vannak még többé-kevésbé ismert nevek Gattyán György választási jelöltlistáján.

A szexkamera-bizniszen meggazdagodó üzletember Megoldás Mozgalma indítja például Helmeczy Lászlót, a csengeri örökösnő ügyvédjét. (P. Mária a gyanú szerint átvert embereket azzal a történettel, hogy egy 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, és a pénz megszerzésééig kért anyagi segítséget. Az ügybe belekeveredett a fideszes Kósa Lajos is, aki megígérte a nőnek, hogy segít befektetni a mesés összeget.)

Helmeczy 1998-tól 2002-ig fideszes parlamenti képviselő volt, 2018-ban pedig a DK jelöltjeként próbálkozott, és harmadik helyen végzett. Facebook-oldalán feltüntetett honlapja nem működik.

Jelölik Popovics Juditot is, aki az ellenzéki előválasztásról lehet ismerős. Márki-Zay Péter a Dobrev Klárával szembeni vitán dobta be a nevét, amikor azt állította, Popovicsot megfenyegette a DK, hogy lépjen vissza az egyéni jelöltségtől Komárom-Esztergom megyében. Korábban a Momentum támogatásával indult a tatai polgármester-választáson.

photo_camera Popovics Judit Fotó: Momentum/Facebook

Nem ő az egyetlen, aki az előválasztáon is próbálkozott. Kudron-Tonigold Nándor Antóniusz a Jobbik jelöltjeként indult a Bács-Kiskun megyei 3-as körzetben. 34 százalékot kapott, jóval elmaradva a DK-s győztestől.

Kudron-Tonigold korábban Kiskőrösön volt önkormányzati képviselő független szlovén kisebbségiként, 2006-ban az országgyűlési választáson is elindult az SZDSZ színeiben, 2019-ben pedig az önkormányzati választáson a Momentum támogatásával. Honlapja szerint jogászként dolgozik, többnyire bankokkal és végrehajtókkal szemben képviseli „az egyszerű embereket”. A Blikk 2009-es cikke szerint azért vette fel az Antóniusz nevet, mert kedvence a római jog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.