Megnyerte a B-döntőt, ezzel hatodik lett a magyar férfi gyorskorcsolyaváltó Pekingben

sport
2022 február 16., 14:45

Szerdán megnyerte B döntős futamát a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya férfi váltó a pekingi téli olimpián, ezzel a csapat a hatodik helyen végzett - írja az Eurosport. A legenda Charles Hamelin arannyal búcsúzott, miután Kanada nyerte az A finálét. Érdekesség, hogy a magyarok másfél másodperccel jobb idővel nyerték meg a B-döntőt, mint a kanadaiak az A-t.

Az elődöntőben a magyar férfiváltó egy rossz váltás miatt nem jutott a nagydöntőbe. A B döntőben így a hollandok és a japánok ellen versenyeztek. Eleinte a második, majd a harmadik helyen haladt a magyar férfiváltó, de a táv kétharmadánál egy rövid időre első is volt. Az egyik Nógrádi-Krueger váltásnál azonban megint visszacsúszott a sor végére. Ahogy fokozódott a tempó, előbb Liu Shaoang lökte egy hellyel előrébb a testvérét, majd az utolsó kanyarban Liu Shaolin Sándor remek előzéssel futamgyőztesként haladt át a célvonalon.

Liu Shaoang, Nógrádi Bence, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry (b-j) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének B döntője előtt
photo_camera Liu Shaoang, Nógrádi Bence, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry (b-j) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének B döntője előtt Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.