Dúró Dórának nem sikerült elsőre elég érvényes aláírást leadnia

POLITIKA
2022 február 17., 14:32
comments 10

A Mi Hazánk jelöltje szerdán lelkesen írt arról az oldalán, hogy leadta az ajánlásait (legalább 500 érvényes aláírás kell). Dúró Dóra meg is köszönte a józsefvárosi és a ferencvárosi emberek támogatását, majd azzal is elbüszkélkedett, hogy „a választókerületben is a harmadik, illetve a budapesti Mi Hazánk-jelöltek közül is harmadikként sikerült összegyűjtenem”. Csakhogy ez mégsem jött össze. A Józsefváros Újság vette észre, hogy Dúró neve nem jelent meg a nyilvántartásba vett jelöltek között a választási iroda honlapján.

photo_camera Forrás: Választás.hu

Dúró Dóra a lapnak azt mondta, volt néhány érvénytelen ajánlás azok között, amiket bevitt, de a pénteki bizottsági ülés idejére, ahol arról döntenek, hogy nyilvántartásba veszik-e, szerinte biztosan meglesz a megfelelő mennyiség, mert nem adták le az összes ívet, azoknak egy része még kint van az aktivistáknál. A helyi választási iroda tájékoztatta, mennyi ajánlóív hiányzik, ezeket pótolják. Hivatalosan február 25-ig lehet ajánlásokat gyűjteni.

A cikk megjelenése utána Dúró Dóra küldött egy közleményt, amiben hazugsággal és részadatok kiszivárogtatásával vádolta a választási irodát. „522 érvényes aláírást ők is elismernek, tehát valójában összegyűlt a szükséges mennyiség, és holnap délelőtti ülésén nyilvántartásba veszi a jelöltségemet a helyi választási bizottság” -írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.