Moszkvai és szentpétervári terrorakciók lehetőségére figyelmeztet az Egyesült Államok nagykövetsége

külföld
2022 február 20., 20:47
comments 6

Az USA moszkvai nagykövetsége hivatalos internetes oldalán arra figyelmezteti állampolgárait, hogy az orosz fővárosban és Szentpéterváron megnövekedett a terrorveszély. Ugyanez történhet, állítják az amerikaiak, az ukrán–orosz határ mentén. A bejelentés sajtóinformációkra utal, amelyek szerint terrorakciókra kerülhet sor üzletközpontokban, pályaudvarokon, metróállomásokon, illetve bárhol, ahol a nagyvárosokban sok ember fordul meg. A felhívást szemléző Gazeta.ru megjegyzi, a nagykövetség nem hivatkozik konkrét publikációkra, amelyek a terrorveszély növekedését jeleznék előre a két oroszországi nagyvárosban.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az MTI híre szerint azzal a megkereséssel fordult az amerikai nagykövetséghez, hogy átadta-e az állítólagos terrorfenyegetéssel kapcsolatos értesüléseket az orosz hatóságoknak. „Ha nem, akkor hogyan értsük mindezt?” – kérdezte a Telegram-oldalán.

photo_camera Vlagyimir Putyin orosz elnök virágokat visz a 2017-es szentpétervári metrórobbantás áldozatainak emlékére Fotó: ALEXEI DANICHEV

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt