Kovács Gergő kéri a fideszeseket, hogy ne írjanak alá a kutyapártos jelöltnek

POLITIKA
2022 február 21., 05:36
comments 62

„Ez nagyon kellemetlen” - mondta Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a Partizánban, miután Bayer Zsolt felszólította fideszes olvasóit, írjanak alá az MKKP jelöltjeinek is, mert a kormánynak az a jó, ha minél többfelé szóródnak az ellenzéki szavazatok.

Kovács nem szeretné, ha fideszes aláírások segítségével tudnának elindulni a jelöltjeik. „Ha most nézik a fideszesek, akkor légyszi, ne írjatok alá, akkor inkább ne jöjjön össze, és ne induljunk el.”

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Ahhoz, hogy a Kutyapárt országos listát állíthasson, a 106 egyéni körzetből 71-ben kell egyéni jelöltet indítania, amihez egyenként 500 aláírás szükséges. Kovács tavaly még arról beszélt, el tudják engedni a billegő körzeteket, ahol kiélezett a Fidesz és az ellenzék versenyfutása, de idén kiderült, hogy a tagság felülírta ezt a megfontolást, nem mérlegelik, melyik körzet billegő, és melyik nem.

Kovács most azt mondta, az 50 fős tagságban valóban van ellenérzés az ellenzéki pártokkal szemben, de csak azt határozták el, hogy előbb összegyűjtik az ajánlásokat, utána hoznak döntést a tényleges indulásról. Kovács szerint, ha 71-nél több körzetben, akár 80-90-ben sikerül jelöltet állítani, lehet beszélni arról, hol lépnének vissza.

Ha a Kutyapárt elérné az 5 százalékot, és bejutna a Parlamentbe, kívülről hajlandó lenne támogatni egy Márki-Zay-kormányt. Ennek egyik alapfeltétele lenne a napokban közzétett antikorrupciós programjuk elfogadása.

Kovács ismét azt üzente a támogatóiknak, hogy nekik a listás szavazat a fontos, és teljesen mindegy, mennyit kapnak az egyéni körzetekben.

link Forrás

Kutyapárt-matek

Az MKKP azzal is érvel a szavazatmegosztás mellett, hogy a rájuk adott listás szavazat matematikailag többet érhet, mint amit az ellenzékre adnak. Ez igaz, ahogy az is, hogy ha a Kutyapárt nem éri el az 5 százalékot, elvesznek a rájuk adott voksok, írtuk hétfő reggeli cikkünkben. Áprilisban tehát valószínűleg kulcsfontosságú kérdés lesz sok ellenzéki választó számára, hogy reális-e a Kutyapárt parlamentbe jutása, érdemes-e vállalni érte a rizikót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.