Stoltenberg: Oroszország teljes körű támadást tervez Ukrajna ellen

külföld
2022 február 22., 17:12
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára
photo_camera Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency

„Oroszország továbbra is teljes körű támadást tervez Ukrajna ellen. Moszkva fellépése aláássa Ukrajna önállóságát, területi egységét és az egész európai kontinens biztonságát”

- nyilatkozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a kelet-ukrajnai válság kitörését követően összehívott rendkívüli ülés után.

Stoltenberg szerint generációk óta nem alakult ki olyan feszültség Ukrajnában, mint amit most tapasztalhat meg a nemzetközi közösség.

Épp ezért a NATO arra kéri Ukrajnát, ne reagáljon elhamarkodottan az ismétlődő orosz agresszióra sem. Stoltenberg ugyanitt, a békés megoldásban bízva, Oroszországot emlékeztette, hogy még mindig nem késő lemondani a támadás megindításáról.

A NATO arra kéri Moszkvát, válassza a diplomácia útjait a konfliktus megoldására. (MTI / Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.