Védelmi koalíció létrehozását kezdeményezte a parlamenti frakcióknál Zelenszkij ukrán elnök

külföld
2022 február 22., 21:03

Rövid időn belül fokoznunk kell Ukrajna védelmi képességeit – jelentette ki az ukrán államfő, miután találkozott a parlamenti frakciók és csoportok vezetőivel kedden este. A megbeszélésén arra kérte a jelen lévőket, hogy alakítsanak védelmi koalíciót – írja a Korrespondent.net.

A politikusok megvitatták az Ukrajna határai mentén kialakult helyzet kérdéseit, és mérlegelték a kockázatokat, amelyeket a szakadár „népköztársaságok” Oroszország általi elismerése jelent.

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök fegyvereket tekint meg február 16-án
photo_camera Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök fegyvereket tekint meg 2022. február 16-án Fotó: HANDOUT/AFP

Az elnök szerint fontos lenne ezekben a nehéz órákban létrehozni a fent említett koalíciót, hiszen gyors és hatékony lépéseket kell tenni. Mindez érinti a központi költségvetés módosítását, illetve ezzel összefüggésben a nemzeti védelmi és biztonsági költségek növelését.

Zelenszkij bejelentette, hogy találkozni óhajt az ukrán üzleti élet szereplőivel is azzal a céllal, hogy kezdeményezze egy befektetési alap létrehozását az ukrán hadsereg finanszírozására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.