Vagyonnyilatkozati eljárást indított a főváros az V. kerület fideszes polgármestere ellen, a bakonyi földjei miatt

február 23., szerda 20:02
3

Vagyonnyilatkozati vizsgálatot indítanak Szentgyörgyvölgyi Péter belváros-lipótvárosi polgármester esetében a fővárosi önkormányzatban – tudta meg a 24.hu. Az Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság döntésének tényét többek közt a bizottság elnöke, Cserdiné Németh Angéla is megerősítette a lapnak.

A vizsgálatot azért kezdeményezték az ellenzéki képviselők, mert Szentgyörgyvölgyi bakonyi földbirtoka olyan mértékben gyarapodott pár év alatt, hogy arra a hivatali fizetése alapján - évi kb. 16 millió forint -, a földek piaci értékét megsaccolva nem lehetett volna pénze. A bizottság célja, hogy láthassák az adásvételi szerződéseket, amelyekből kiderülne, hogy Szentgyörgyvölgyi pontosan mennyit fizetett a földekért. Előbb a polgármestertől kérik el, ha nem adja át, akkor az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalnál és Bakonybél település önkormányzatánál próbálkoznak.

Szentgyörgyvölgyi Péter

A 24.hu tárta fel tavaly, hogy a belvárosi polgármester mintegy 30 hektárnyi földet szerzett meg a Bakonyban. Akkor azt nyilatkozta, nincs mit titkolnia. A Momentum fel is jelentette a rendőrségen, de a rendőrségtől hivatalból áttett feljelentést a NAV gyorsan elutasította.

Aztán kiderült az is, hogy az egyik bakonybéli földjén áll egy panzió is, amire a tulajdonos a Kisfaludy-programon keresztül kapott állami támogatást. A tulajdonos azonban nem Szentgyörgyvölgyi, hanem egy gyerekkori barátja.

Szentgyörgyvölgyi volt az is, aki tavaly egy állami árverésen vett egy lakást Budán, de ajándékba adta az apjának, így nem került be a legutóbbi vagyonnyilatkozatába.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt