A főváros saját forrásból hajt végre béremelést a hozzájuk tartozó szociális intézményekben

belföld
2022 február 24., 15:57

Saját forrásból hajt végre béremelést szociális intézményeiben a Fővárosi Önkormányzat, és kollektív szerződést írtak alá a a fővárosi hajléktalanellátásban kulcsszerepet játszó BMSZKI dolgozóival, közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

„Bár a kormány a teljes bér 20%-os emelését ígérte a szociális ellátásokban dolgozóknak 2022-re, szokás szerint ez elmaradt és helyette folytatódott a számokkal való bűvészkedés”- írják. „A valóságban a rohamosan emelkedő infláció ellenére sem nyúltak a hosszú évek óta változatlan közalkalmazotti bértáblához, így az alapbérek a szociális intézményeink munkavállalóinak 98%-a esetében még a garantált bérminimumot sem érik el!”

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint saját forrásaiból próbálja kompenzálni dolgozókat. Azt írják, a januári közgyűlésen már elfogadtak egy 15%-os béremelést, ami a Főpolgármesteri Hivatal, a FÖRI, illetve a fővárosi közfeladatok ellátását végző cégek összes dolgozóját érinti, a februári ülésen pedig további 461 millió forint béremelést szavaztak meg célzottan a szociális intézményekben dolgozó 2700 munkavállalónknak.

Valamint ma kollektív szerződést írtak alá a Fővárosi Önkormányzat hajléktalan embereket ellátó intézményrendszerét működtető Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek (BMSZKI) munkavállalóit képviselő Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével. A kollektív szerződés alapján bevezetik a hűséget elismerő törzsgárda jutalmat és a rekreációs célú többlet fizetett szabadnapokat, valamint évi 320 ezer Ft cafeteria juttatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.