Amatőr felvételeken az orosz támadások első napja

február 24., csütörtök 11:46
6

Pár másodperces Twitter- és TikTok-videók lehetnek a modern háború krónikásai, ilyen fórumokon pörögnek az orosz-ukrán háború első óráinak amatőr felvételei. Civilek és újságírók tudósítanak így becsapódó rakétákról és a pusztítás nyomairól.

Légitámadásban megsérült lakóházak Csuhuiv városában. A harkivi járás közvetlenül határos Donyeck és Luhanszk megyékkel.

Biztonsági kamera rögzítette egy bomba becsapódását az Odesszától 270 km-re északra található Umanban.

A robbanás utáni felvételen látható egy letakart kerékpáros áldozat is.

Egy ausztrál újságíró, Bryan Wilson élőben közvetített Kramatorszkból, amikor süvítő hanggal repült el felette egy orosz rakéta. Ez a város Donyeck északi részén található, korábban nem volt a szeparatisták ellenőrzése alatt.

Többen is egészen közelről rögzítették Ivano-Frankivszk repterének bombázását. Ez a város Ukrajna nyugati felén található, légvonalban nagyjából olyan messze van Nyíregyházától, mint Budapest.

Ez a férfi Odessza és a Krím között található Kulbakino légibázis frissen lebombázott, még füstölő kifutópályájáról jelentkezik. Videóját Putyin szövetségeseinek dedikálja „itt van, lássátok, mit csinált a barátságos Oroszország” felütéssel”.

Óriási gombafelhő Vinnicja felett, az oroszok egy katonai fegyverraktárt támadhattak. Ez a város Kijevtől délnyugatra fekszik, mintegy 250 km-re.

Sorozatos rakétatámadások becsapódása az orosz-ukrán határ mentén található Harkivi területen.

Egy odesszai haditengerészeti bázisról készült felvételek légitámadás után.

Ezek szintén egy odesszai katonai objektum maradványai.

A pusztítás nyomai egy Mariupol melletti repülőtéren.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt