Amatőr felvételeken az orosz támadások első napja

háború
2022 február 24., 11:46
comments 6

Pár másodperces Twitter- és TikTok-videók lehetnek a modern háború krónikásai, ilyen fórumokon pörögnek az orosz-ukrán háború első óráinak amatőr felvételei. Civilek és újságírók tudósítanak így becsapódó rakétákról és a pusztítás nyomairól.

Légitámadásban megsérült lakóházak Csuhuiv városában. A harkivi járás közvetlenül határos Donyeck és Luhanszk megyékkel.

link Forrás
link Forrás

Biztonsági kamera rögzítette egy bomba becsapódását az Odesszától 270 km-re északra található Umanban.

link Forrás

A robbanás utáni felvételen látható egy letakart kerékpáros áldozat is.

link Forrás

Egy ausztrál újságíró, Bryan Wilson élőben közvetített Kramatorszkból, amikor süvítő hanggal repült el felette egy orosz rakéta. Ez a város Donyeck északi részén található, korábban nem volt a szeparatisták ellenőrzése alatt.

link Forrás

Többen is egészen közelről rögzítették Ivano-Frankivszk repterének bombázását. Ez a város Ukrajna nyugati felén található, légvonalban nagyjából olyan messze van Nyíregyházától, mint Budapest.

link Forrás
link Forrás

Ez a férfi Odessza és a Krím között található Kulbakino légibázis frissen lebombázott, még füstölő kifutópályájáról jelentkezik. Videóját Putyin szövetségeseinek dedikálja „itt van, lássátok, mit csinált a barátságos Oroszország” felütéssel”.

link Forrás

Óriási gombafelhő Vinnicja felett, az oroszok egy katonai fegyverraktárt támadhattak. Ez a város Kijevtől délnyugatra fekszik, mintegy 250 km-re.

link Forrás

Sorozatos rakétatámadások becsapódása az orosz-ukrán határ mentén található Harkivi területen.

link Forrás

Egy odesszai haditengerészeti bázisról készült felvételek légitámadás után.

link Forrás

Ezek szintén egy odesszai katonai objektum maradványai.

link Forrás

A pusztítás nyomai egy Mariupol melletti repülőtéren.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.