Az Egységben Magyarországért szerint a Horváth Csabával szemben indított ügyészségi eljárás a Fidesz politikai támadása

POLITIKA
2022 február 24., 14:48
comments 4

Az Egységben Magyarországért a Horváth Csabával szemben indított ügyészségi eljárást - a rendelkezésre álló információk alapján - a Fidesz politikai támadásának tartja - közölte az ellenzéki pártszövetség. Horváth Csaba maga is azt nyilatkozta szerdán, hogy politikai támadásról van szó.

„Míg Völner Pál esetében egyértelmű bizonyítékokon alapuló bűncselekmény elkövetése miatt lett gyanúsított, Horváth Csaba esetében még azt sem tudni pontosan, hogy miért gyanúsították meg” - írják mai közleményükben.

Horváth Csaba
photo_camera Horváth Csaba Fotó: botost/444.hu

Szerintük a budapesti Városházán tartott házkutatás, az Iványi Gábor szervezeténél, az Oltalomnál tartott házkutatás és a Horváth Csabával történtek egy sorba illeszkednek. Mint írják: „a következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket megpróbálni megfélemlíteni, lejáratni és az egységét bomlasztani.” A hat párt úgy látja, Orbán Viktor minden, az ellenzéket üldöző putyini eszközt bevet a kampányban.

Azonban annyira nem titkos, hogy mi lehet a korrupciós vádak tárgya: erről Ács Dániel írt Egy sokaknak kellemetlen ügy állhat Horváth Csaba meggyanúsítása mögött című cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.