Háborúellenes tüntetések zajlanak Oroszország-szerte, százakat vettek őrizetbe

háború
2022 február 24., 18:20
comments 2

Csütörtök este Oroszország-szerte háborúellenes tüntetések kezdődtek – írja a Meduza.io. Az OVD-info jogvédői szerint moszkvai idő szerint 20:39-ig 44 városban 917 embert vettek őrizetbe.

Ide kattintva képeket találnak az eseményekről Moszkvából, Szentpétervárról, Jekatyerinburgból, Permből, Szaratovból, Tyumenyből, Habarovszkból, Novoszibirszkből, Irkutszkból, Pszkovból, Tverből, Joskar-Olából, Kinyesmából, Brjanszkból, Rosztovból, Ufából, Nyeftyekamszkból, Kalinyingrádból és Szamarából.

A háború ellen tiltakoznak az orosz kulturális élet nagy hatású szereplői a zenész Jurij Sevcsuktól Borisz Grebenscsikovon és Zemfirán, az író Boriszon Akunyinon és Dmitrij Gluhovszkijon, a rapper Oxxxymironon és Noize MC-n, a színész Kszenyija Rapoporton és Csulpan Hamatován át a Nobel-békedíjas Dmitrij Muratov újságíróig számosan.

A tiltakozó tömeg így vonult Moszkvában:

link Forrás

És így festett Szentpéterváron:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.