Szijjártó: Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása mellett

háború
2022 február 24., 06:43
comments 14

„A legrosszabb forgatókönyv következett be, mégpedig a háború, az a háború, amelynek a legerősebb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudták elejét venni.”

Ezzel kezdte rövid videóját a külügyminiszter reggel. Elmondta, hogy az ukrán magyar nagykövetséggel – amely más, nyugati országok képviseletével szemben a fővárosban maradt és egyelőre működik – már hajnalban beszélt. Íjgyártó István kijevi nagykövet arról számolt be neki, hogy a város belső kerületeiben egyelőre nyugalom van.

Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása mellett - fogalmazott Szijjártó.

A legfontosabb feladatának pedig a magyar emberek biztonságát tartja a kialakult helyzetben. Megerősítette, hogy Magyarország minden olyan egyeztetésének része lesz, ami a koordinált válaszreakció megadásáról szóló döntések meghozataláról zajlik a szövetségesekkel.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.