Zelenszkij az ukránokat arra kéri, segítsék a hadsereget, az oroszokat pedig arra, hogy tiltakozzanak a háború ellen

háború
2022 február 24., 18:43

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben fordult az ukránokhoz, az oroszokhoz és a világ vezető politikusaihoz.

Szavai szerint különösen feszült a helyzet csütörtök délután Harkiv környékén és az ország déli részén, ahol öldöklő harcok folynak Herszon külvárosában. Azt állította, Hosztomel környékén megállították az orosz desszantosokat, foglyokat is ejtettek.

Zelenszkij oroszul szólt az oroszokhoz, kérve őket, menjenek ki a városok utcáira, és tiltakozzanak a háború ellen. „Ha hallanak és értenek bennünket, kérem, menjenek ki a terekre, forduljanak az elnökükhöz. Mi, ukránok a saját földünkön vagyunk, az önök katonái háborúznak az országunkban. Azt szeretném, hogy nyilvánítsák ki a véleményüket a Vörös téren, Moszkvában, Szentpéterváron és más városokban, de ne csak az Instagramon” – mondta.

Az ukrán államfő a világ vezető politikusainak azt üzente, „ha nem segítenek nekünk, akkor a háború rövidesen bekopog az önök ajtaján is.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.