A következő három nap kulcsfontosságú lesz Ukrajna számára

háború
2022 február 25., 09:36

Az ukrán elnöki hivatalban úgy látják, a következő három napban eldől, hogy képesek lesznek-e visszaverni az orosz agressziót. Erről Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója beszélt reggeli videós helyzetjelentésében. A tanácsadó szerint Oroszország célja megdönteni a jelenlegi hatalmat. „Értjük, hogy mi a forgatókönyv, be akarnak jutni Kijevbe, és likvidálni a vezetést, ezen belül személyesen Volodimir Zelenszkijt. Az elnök Kijevben marad, meg kell mutatnia, hogy milyen az a kitartás, ami az ukrán népet jellemzi” – mondta.

A gazdasági helyzettel kapcsolatban beszámolt arról, hogy a kereskedelmi bankok bezártak, de az állami pénzügyi rendszer működik. A mobiltelefon-szolgáltatás, az energiaellátás és a vízszolgáltatás nem állt le. A kikötők zárva vannak, a légi közlekedés leállt. Üzemanyag több helyen nincs, illetve korlátozásokat vezettek be. A boltokban áru van, a gyógyszertárak nyitva tartanak, a kritikus infrastruktúra védelmét biztosítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.