Soros: Ez az invázió Budapest ostromára emlékeztet

február 26., szombat 14:26
1

Twitter-oldalán állt ki Ukrajna szuverenitása mellett Soros György.

„Tanúja voltam, amint Ukrajna a Szovjetunió összeomlása után liberális demokráciává és nyitott társadalommá fejlődött. Számtalan orosz agresszióval találkozott, de mindvégig kitartott. A bátor ukránok most életüket kockáztatják egy olyan támadásban, ami engem leginkább Budapest 1944-es ostromára és Szarajevó 1993-as ostromára emlékeztet.”

Soros szerint fontos, hogy a transzatlanti szövetség - az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az Egyesült Királyság - tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy támogassák Ukrajnát a fenyegetettség idején.

„Putyin tettei fenyegetést jelentenek a Szovjetunió összes egykori tagállama számára - és azon túl is. Oroszország egyértelműen megsérti az ENSZ alapokmányát, és ezért felelősségre kell vonni. Ha hagyjuk, hogy Putyin sikerrel járjon, azt az üzenetet küldjük a világnak, hogy nemzeteket nyers erővel lehet létrehozni vagy feloszlatni. Ki kell állnunk Ukrajna mellett, ahogy ők is kiállnak mellettünk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt