Soros: Ez az invázió Budapest ostromára emlékeztet

háború
2022 február 26., 14:26
comments 1

Twitter-oldalán állt ki Ukrajna szuverenitása mellett Soros György.

„Tanúja voltam, amint Ukrajna a Szovjetunió összeomlása után liberális demokráciává és nyitott társadalommá fejlődött. Számtalan orosz agresszióval találkozott, de mindvégig kitartott. A bátor ukránok most életüket kockáztatják egy olyan támadásban, ami engem leginkább Budapest 1944-es ostromára és Szarajevó 1993-as ostromára emlékeztet.”

Soros szerint fontos, hogy a transzatlanti szövetség - az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az Egyesült Királyság - tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy támogassák Ukrajnát a fenyegetettség idején.

„Putyin tettei fenyegetést jelentenek a Szovjetunió összes egykori tagállama számára - és azon túl is. Oroszország egyértelműen megsérti az ENSZ alapokmányát, és ezért felelősségre kell vonni. Ha hagyjuk, hogy Putyin sikerrel járjon, azt az üzenetet küldjük a világnak, hogy nemzeteket nyers erővel lehet létrehozni vagy feloszlatni. Ki kell állnunk Ukrajna mellett, ahogy ők is kiállnak mellettünk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt