Az EBESZ-hez fordul az ellenzék a közmédia álhírei miatt

február 28., hétfő 12:19
14

„Az Egységben Magyarországért pártjai elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében. Éppen ezért az ellenzéki szövetségi tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak” - írják közleményükben az ellenzéki pártok.

„Nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik. Ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, tekintve, hogy az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket.”

Szombaton Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is követelte, hogy „azonnali hatállyal függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában”. Ugyanebben a témában az LMP-s Ungár Péter a médiatanácshoz fordult.

Arról, hogy mi megy a közmédiában, itt írtunk: előfordult, hogy az ukrán elnököt hitlerként, az oroszokat higgadt félként ábrázolták, az ukránokat pedig világháborús fenyegetéssel hozták összefüggésbe.Az ellenzék szerint, „amikor a hazánkkal szomszédos Ukrajnában jelenleg is sokan vesztik életüket az otthonuk védelmében, rendkívül fontos lenne a korrekt tájékoztatás és a politikai megszólalások tisztességes bemutatása. A jelenlegi háborús helyzetben az a minimum, hogy a több mint 130 milliárd forintból fenntartott állami média megfeleljen ezeknek a követelményeknek”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt