Brutális rakétatámadás Harkovban, civil halottakról beszél az ukrán belügy

háború
2022 február 28., 14:20
comments 10

Ukrán belügyi információk szerint több tucat civil halálos áldozata, és több száz sérültje lehet a Harkovot ért bombázásnak.

A város lakott területeit érő találatokról videók is készültek:

link Forrás
link Forrás

De láthatóak az interneten egészen brutális videók halott vagy megcsonkított emberekről is Harkovi utcákon. Andrew Roth, a Guardian moszkvai tudósítója szerint ezek a bombázások már arra emlékeztetnek, amilyen módszereket Groznijban (Csecsenföldön), vagy Aleppóban (Szíriában) alkalmaztak az orosz csapatok az elmúlt évtizedekben.

Harkov a második legnagyobb város Ukrajnában, negyven kilométerre az orosz határtól. Napok óta súlyos harcok zajlanak itt, de ez lehetett az eddigi legkegyetlenebb támadás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.