Mitt Romney idiótának nevezte a szélsőjobboldali konferencián résztvevő, Putyint éltető párttársait

külföld
2022 február 28., 14:59
comments 1

„Nagy tapsot kérek Oroszországnak” - fordult az AFPAC nevű, szélsőjobboldali konferencián a tömeghez február 25-én a 2017-es charlottesville-i rasszista zavargásokat szervező, nyíltan a fehér felsőbbrendűséget hirdető aktivista, Nicholas Fuentes, mielőtt a színpadra szólította volna Georgia republikánus képviselőjelöltjét, Marjorie Taylor Greene-t.

„Putyin, Putyin” - skandálta felbuzdulva a tömeg, ahogy a politikus a színpadra állt, miközben Ukrajnában már tartott az orosz invázió.

Greene-t 2020-ban választották meg képviselőnek, annak ellenére, hogy korábban a kaliforniai erdőtüzeket „zsidó űrlézerek” következményeként állította be, valamint a koronavírus-korlátozásokat a holokauszthoz hasonlította.

„Idióták vannak a csapatomban” - reagált Mitt Romney, prominens republikánus politikus. „Egyik politikai pártban sincs helye a fehér nacionalizmusnak és rasszizmusnak.”

Greene szerint a Demokrata Párt kommunista, és csak el akarják törölni őt identitáspolitikai alapon.

Korábban maga Donald Trump is dicsérte Putyint, „okosnak” nevezve őt, igaz, azóta már ő is kiszeretett kissé az orosz elnökből. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.