Vádat emelt az ügyészség Novák Előd ellen, aki 2020 augusztusában leszedett egy szivárványos zászlót

bűnügy
2022 február 28., 10:49
comments 3

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint Novák Elődöt – akit a közleményben név nélkül említenek 41 éves helyi önkormányzati képviselőként – garázdasággal valamint rongálással, társát pedig rongálással vádolja a kerületi ügyészség, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel szabjon ki a vádlottakkal szemben pénzbüntetést.

Novák Előd a vád szerint 2020 augusztusában elvitte az újbudai önkormányzat előtt kihelyezett szivárványos zászlót: „a 41 éves vádlott a zászlótartó rúd fedelét felfeszítette, majd a zászlót levonta”, és azt vádlott társának adta, aki a zászlót ezután „egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről”. A közlemény szerint mindezt egy harmadik társuk videóra is vette. A zászlót egy szemetesbe dobták.

Az ügyészség közleménye szerint „a zászlótartó szerkezet megrongálásával okozott kár csaknem 50 ezer forint volt”, és „a megsemmisített szivárványszínű zászló értéke több mint 20 ezer forint volt”.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség Novákot egy korábbi, 2019. szeptember 27-én elkövetett garázdasággal is vádolja. A vád szerint akkor egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon egy fotós alkotását, „amely egy szexuális irányultságát nyíltan felvállaló párt ábrázolt” piros festékszóróval lefújta, ezzel pedig 50 ezer forint kárt okozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.