Vádat emelt az ügyészség Novák Előd ellen, aki 2020 augusztusában leszedett egy szivárványos zászlót

bűnügy
2022 február 28., 10:49
comments 3

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint Novák Elődöt – akit a közleményben név nélkül említenek 41 éves helyi önkormányzati képviselőként – garázdasággal valamint rongálással, társát pedig rongálással vádolja a kerületi ügyészség, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel szabjon ki a vádlottakkal szemben pénzbüntetést.

Novák Előd a vád szerint 2020 augusztusában elvitte az újbudai önkormányzat előtt kihelyezett szivárványos zászlót: „a 41 éves vádlott a zászlótartó rúd fedelét felfeszítette, majd a zászlót levonta”, és azt vádlott társának adta, aki a zászlót ezután „egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről”. A közlemény szerint mindezt egy harmadik társuk videóra is vette. A zászlót egy szemetesbe dobták.

Az ügyészség közleménye szerint „a zászlótartó szerkezet megrongálásával okozott kár csaknem 50 ezer forint volt”, és „a megsemmisített szivárványszínű zászló értéke több mint 20 ezer forint volt”.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség Novákot egy korábbi, 2019. szeptember 27-én elkövetett garázdasággal is vádolja. A vád szerint akkor egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon egy fotós alkotását, „amely egy szexuális irányultságát nyíltan felvállaló párt ábrázolt” piros festékszóróval lefújta, ezzel pedig 50 ezer forint kárt okozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt