Zelenszkij azonnali uniós tagságot kér Ukrajnának

külföld
2022 február 28., 09:25

Ukrajna elnöke szeretné, ha egyszerűsített eljárással, azonnal felvennék országát az Európai Unió tagjai közé, írja az AFP és az Interfax hírügynökség is.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy vasárnap esti interjúban arról beszélt, Ukrajna az Európai Unióba tartozik, és idővel szeretnék a közösségben látni. Zelenszkij ezután Twitter-posztban erősítette meg, hogy telefonon tárgyalt von der Leyennel, és témáik között volt Ukrajna lehetséges EU-csatlakozása is.

Az orosz-ukrán háború eseményeit itt követheti folyamatosan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.