Az ukrán felderítés szerint az oroszok újra a 2014-ben elkergetett Viktor Janukovicsból akarnak elnököt csinálni

háború
március 2., 14:34
comments 8

Viktor Janukovics Minszkbe utazott, ahol különleges akcióra készíti fel őt a Kreml – írja az Ukrajinszka Pravda. A lap az ukrán felderítés által kiszivárogtatott információkra hivatkozik.

Lehetséges forgatókönyvnek nevezi a cikk, hogy Janukovics visszatérését az államfői posztra a fehérorosz fővárosban jelentik be.

photo_camera Viktor Janukovics és Vlagyimir Putyin Fotó: ALEXEI NIKOLSKY/AFP

Az Ukrajinszka Pravda több opciót valószínűsít, köztük azt is, hogy pusztán az információs hadviselésbe vonják be Janukovicsot az oroszok, és a nyolc éve megbuktatott elnök nevében valamilyen fontos üzenetet közvetíthetnek az ukrán nép felé.

Ezek az értesülések annyiban tűnnek abszurdaknak, hogy bár Janukovicsot valóban nem demokratikus úton buktatták meg 2014-ben, arról szó sincs, hogy utána valamifajta kultusza alakult volna ki, vagy megőrzött volna bármennyit is alig létezett népszerűségéből. Így arra számítani, hogy a „bevetése” módosíthat a háború menetén, vagy hogy kikezdheti az ukránok harci szellemét, teljes nonszensz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt