„Sokan azt mondják, hogy a cigányok elloptak egy tankot. De barátaim, az egész nem igaz!” – nevet egy ukrán cigány egy tank előtt állva

háború
2022 március 02., 09:23
comments 13

A múlt héten az ukrán állami hírügynökség arról számolt be, hogy helyi romák elfoglaltak egy orosz tankot Herszonban, a falusiak merész akciójáért Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó elismerését fejezte ki.

Nem tudni, hogy tényleg megtörtént-e az eset, mindenesetre az állítólagos ukrán cigányok az internet hősei lettek, és felkerült egy videó a Redditre, amin egy állítólagos ukrán cigány egy tank előtt állva viccelődve azt mondja:

„Sokan azt mondják, hogy a cigányok elloptak egy tankot. De barátaim, az egész nem igaz. Mi csak idióta módon lenyúltuk! :D”

A nem igazán jól fordítható szójáték után arra a kérdésre, hogy tényleg ott volt-e, azt mondja, nem tudja, lehet, hogy nem volt ott, miközben mögötte ott van egy tank:

photo_camera Fotó: Reddit

A videó mindenesetre gyanús, mert abba egy valószínűleg máshol történt eset van bevágva, amin épp traktorral vontatnak el egy tankot:

link Forrás

Az oroszok egyébként már azt állítják, hogy elfoglalták Herszont, de az ukránok szerint csak körülvették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.