Megszünteti a kormány a kötelező maszkviselést

járvány
2022 március 03., 09:35

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az Operatív Törzs megállapítása szerint a koronavírus-járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik. Ezért a kormány a járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti.

Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és megszűnnek a védettségi igazolványra vonatkozó szabályok is. Mostantól a munkáltatók sem rendelhetik el a kötelező oltást, kivéve a szociális intézményekben, idősotthonokban és az egészségügyi dolgozóknál. Így az állami iskolákban a tanárok oltási kötelezettsége is megszűnik. Ugyanakkor az egészségügyi veszélyhelyzetet a 6. hullám veszélye miatt fenntartják.

A kötelező beltéri maszkviselést a kormány még november közepén vezette vissza újra, mivel a szakértők akkor már hetek óta többször figyelmeztettek a védekezés fontosságára. Akkor Gulyás is arról beszélt, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a járvány negyedik hullámában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.