Megszünteti a kormány a kötelező maszkviselést

járvány
2022 március 03., 09:35
comments 22

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az Operatív Törzs megállapítása szerint a koronavírus-járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik. Ezért a kormány a járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti.

Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és megszűnnek a védettségi igazolványra vonatkozó szabályok is. Mostantól a munkáltatók sem rendelhetik el a kötelező oltást, kivéve a szociális intézményekben, idősotthonokban és az egészségügyi dolgozóknál. Így az állami iskolákban a tanárok oltási kötelezettsége is megszűnik. Ugyanakkor az egészségügyi veszélyhelyzetet a 6. hullám veszélye miatt fenntartják.

A kötelező beltéri maszkviselést a kormány még november közepén vezette vissza újra, mivel a szakértők akkor már hetek óta többször figyelmeztettek a védekezés fontosságára. Akkor Gulyás is arról beszélt, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a járvány negyedik hullámában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt