Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Megszünteti a kormány a kötelező maszkviselést

március 3., csütörtök 9:35
22

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az Operatív Törzs megállapítása szerint a koronavírus-járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik. Ezért a kormány a járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti.

Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és megszűnnek a védettségi igazolványra vonatkozó szabályok is. Mostantól a munkáltatók sem rendelhetik el a kötelező oltást, kivéve a szociális intézményekben, idősotthonokban és az egészségügyi dolgozóknál. Így az állami iskolákban a tanárok oltási kötelezettsége is megszűnik. Ugyanakkor az egészségügyi veszélyhelyzetet a 6. hullám veszélye miatt fenntartják.

A kötelező beltéri maszkviselést a kormány még november közepén vezette vissza újra, mivel a szakértők akkor már hetek óta többször figyelmeztettek a védekezés fontosságára. Akkor Gulyás is arról beszélt, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a járvány negyedik hullámában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt