Nagyot ugrottak a fideszes költések a Facebookon, csak a megafonosokra 80 milliót vertek el egy hét alatt

Tbg
POLITIKA
2022 március 04., 10:00
photo_camera Fotó: Szabó Sári

A múlt héten a legtöbbet két megafonos oldalra és a Gattyán-pártra költöttek, de több fideszes lap (Magyar Nemzet, Origo, Ripost) is belelendült a hirdetésbe.

link Forrás

A hirdetőknél is maradt a totális fideszes fölény, sőt megtöbbszörözték a költéseiket, csak a Megafon és az Aktuális Média 80 milliót költött el, de a Mediaworks is elvert 40 milliót. A kormányoldal egy hét alatt összesen közel 150 milliót fizetett a Facebooknak.

link Forrás

A három legnagyobb hirdető összességében még mindig a Megafon (ami az Aktuálissal együtt már majdnem 1 milliárdot hirdetett el), a Fidesz és a kormány.

link Forrás

A fideszes kétharmad továbbra sincs veszélyben, a kormányoldal már 3 milliárd forintot hirdetett el.

link Forrás

Az elmúlt hét minden oldalon rekordköltéseket hozott, de a kormányoldal így is 2,5-szer annyit költött, mint az ellenzék.

link Forrás
link Forrás

A Lakmusz írt arról, hogy a Who Targets Me kiegészítőjével megnézheted, hogy a politikai szereplők mi alapján céloznak téged a Facebookon. Ha Chrome böngésződ van, itt tudod telepíteni, ha a Firefoxot használod, akkor pedig itt, és pár nap múlva részletes adatokat kaphatsz.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.