Az ukrán főügyész egymás után jelenti be olyan orosz hírességek „letartóztatását”, mint például Nyikita Mihalkov

háború
2022 március 07., 07:06

Irina Venediktova ukrán főügyész sorra közöl posztokat a közösségi oldalán, amelyekben orosz hírességeket vádol meg azzal, hogy Ukrajna területi épségére törnek, ennek kapcsán pedig bejelenti, hogy „távollétükben letartóztatják” őket, és nemzetközi körözést kezdeményeznek ellenük.

A sor Nyikita Mihalkovval, a 76 éves világhírű filmrendezővel kezdődött március 4-én, majd a népszerű énekessel, Oleg Gazmanovval folytatódott, míg vasárnap Tina Kandelaki tévés személyiség, üzletasszony, celebritás következett.

photo_camera Nyikita Mihalkov Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Nyikita Mihalkov orosz lapoknak azt mondta, meglepi, hogy az ukrán főügyész azt hiszi, egy filmrendezőnek módjában áll veszélyeztetni egy egész ország területének épségét és egységét.

A három szóban forgó személy kétségkívül a jelenlegi oroszországi rezsim támogatója volt az elmúlt években.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.