Varga Mihály: A magyar forint a brüsszeli szankciók áldozata

gazdaság
2022 március 07., 15:28
comments 33

A pénzügyminiszter félperces videóval reagált arra, hogy már 400 forintba is került egy euró:

link Forrás

Varga Mihály azt mondta: „A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata. A szankciók már most komoly veszteséget jelentenek a magyar gazdaságnak. A forintra és a magyar emberekre a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy lebegtetik a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Aki a szankciók kiterjesztését kéri, az a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. Ilyen lépést a magyar kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem fog támogatni.”

Arról nem mondott semmit, hogy mi lenne most, ha Magyarország is bevezette volna már az eurót, de mostanra rekordgyenge lett az orosz rubel is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.