Orbán: Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg

háború
2022 március 08., 18:53
comments 35
Orbán és Johnson Londonban 2022. március 8-án
photo_camera Orbán és Johnson Londonban 2022. március 8-án Fotó: LEON NEAL/AFP

Londonban járt Orbán Viktor, aki a V4 országok miniszterelnökeivel és Boris Johnson brit kormányfővel vitatta meg a háború okozta válsághelyzetet.

Mint ilyenkor mindig, a magyar miniszterelnök a Facebookon tájékoztatta a magyar közvéleményt arról, mire jutottak.

Orbán elmondta, hogy az egyeztetésen mindvégig csak a háborúról volt szó, és mindenki nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy helyreállítsák a békét.

link Forrás

A gazdasági szankciókat, folytatta, mindenki megsínyli, a magyarok is, viszont azok további kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj- és gázszektorra túl nagy terhet jelentene Magyarország számára, ezért azt nem támogatja.

„Elítéljük Oroszország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg”

- mondta furfangosan, azt sejtetve, mintha ezt az árat a szankciókat kiterjeszteni igyekvő nyugati országok akarnák rátolni a magyar államra.

A miniszterelnök elmondta, hogy a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik az országba, a magyar családok 90 százaléka pedig gázzal fűt, ezt képtelenség kiváltani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.