Bayer Zsolt kapta a Jótollú magyar újságíró díjat

ünnep
2022 március 10., 14:13
comments 39

A geopolitikai előrejelzések mestere, aki a stratégiai nyugalom jegyében kitiltaná az ukrán nagykövetet az országból, a lovagkereszt után most a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat is megkapta.

Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón így méltatta a fideszes megmondóembert: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer Zsolt olyan újságíró, aki

akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell”.

Bayer Zsolt az első sorból hallgatja, ahogy Boros Bánk Levente méltatja őt
photo_camera Bayer Zsolt az első sorból hallgatja, ahogy Boros Bánk Levente méltatja őt Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Boros Bánk Levente azt mondta, Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Médianéző Központ Jótollú magyar újságíró díj kuratóriumának tagjai:  Gajdics Ottó, Néző László, Nagy Katalin, Villányi Károly, Szarvas Szilveszter, valamint a díjazott Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a Jótollú magyar újságíró díj átadásán a Városliget Caféban 2022. március 10-én
photo_camera Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Médianéző Központ Jótollú magyar újságíró díj kuratóriumának tagjai: Gajdics Ottó, Néző László, Nagy Katalin, Villányi Károly, Szarvas Szilveszter, valamint a díjazott Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a Jótollú magyar újságíró díj átadásán a Városliget Caféban 2022. március 10-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Nézőpont Intézet honlapja szerint a kitüntetést azért hozták létre 2019-ben, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést. Célja, hogy olyan újságírók szakmai teljesítményét ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is. Az elismerést odaítélő kuratórium tagjai a korábbi díjazottak:

  • Huth Gergely (Pesti Srácok);
  • Villányi Károly (Magyar Nemzet);
  • Nagy Katalin (Magyar Rádió);
  • Néző László (Mediaworks);
  • Szarvas Szilveszter (Pesti Tv, Pesti Srácok);
  • Gajdics Ottó (Hír Tv);
  • valamint Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.