Bayer Zsolt kapta a Jótollú magyar újságíró díjat

március 10., csütörtök 14:13
39

A geopolitikai előrejelzések mestere, aki a stratégiai nyugalom jegyében kitiltaná az ukrán nagykövetet az országból, a lovagkereszt után most a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat is megkapta.

Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón így méltatta a fideszes megmondóembert: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer Zsolt olyan újságíró, aki

akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell”.

Bayer Zsolt az első sorból hallgatja, ahogy Boros Bánk Levente méltatja őt Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Boros Bánk Levente azt mondta, Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Médianéző Központ Jótollú magyar újságíró díj kuratóriumának tagjai: Gajdics Ottó, Néző László, Nagy Katalin, Villányi Károly, Szarvas Szilveszter, valamint a díjazott Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a Jótollú magyar újságíró díj átadásán a Városliget Caféban 2022. március 10-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Nézőpont Intézet honlapja szerint a kitüntetést azért hozták létre 2019-ben, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést. Célja, hogy olyan újságírók szakmai teljesítményét ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is. Az elismerést odaítélő kuratórium tagjai a korábbi díjazottak:

  • Huth Gergely (Pesti Srácok);
  • Villányi Károly (Magyar Nemzet);
  • Nagy Katalin (Magyar Rádió);
  • Néző László (Mediaworks);
  • Szarvas Szilveszter (Pesti Tv, Pesti Srácok);
  • Gajdics Ottó (Hír Tv);
  • valamint Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt