Megszülte a kislányát a Mariupolban lebombázott bloggerlány

háború
2022 március 11., 14:41

A napokban világhírűvé vált Marianna Podgurszkaja csütörtök este megszülte a kislányát – erről Olga Tokarjuk újságíró számolt be a Twitterén. A hírhozónak állítása szerint sikerült kapcsolatba lépni a nő családjával, így megtudta, anya és gyermeke jól vannak, de a városban nagyon hideg van, és a bombázások folytatódnak.

Marianna Podgurszkaja az egyike volt azoknak a nőknek, akik feltűntek egy mariupoli szülészet lebombázásáról készült fotókon. Az oroszok utóbb azt állították, szó sem volt bombázásról és szülészetről, az intézményből már régebben elküldtek mindenkit a fegyveresek, így az valójában a hírhedt Azov ezred főhadiszállása volt.

Azt is mondták, hogy a Podgurszkajáról készült képek beállítottak, amelyen az ismert bloggerlányt csak elmaszkírozták. Jevgenyij Maloletka, az AP-nek is dolgozó fotós, aki a képeket készítette, mindezt határozottan cáfolta.

Podgurszkaja mindenesetre a fenti hírek után rengeteg támadást kapott oroszpárti felhasználóktól az itt elérhető Instagram-oldalán.

A lány a háború előtt modellként dolgozott a szépségiparban, 2020-ig a szakadárok által ellenőrzött Doneckben élt, egy L`Fashion Models nevű cégnek dolgozott, és a Korrespondent.net cikke szerint csak tavalyelőtt költözött Mariupolba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.