Von der Leyen: Az EU-nak 5 éven belül le kell jönnie az orosz energiafüggőségről

háború
2022 március 11., 12:09

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a versailles-i csúcstalálkozón ismertette az EU orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függésének 2027-ig történő fokozatos megszüntetésére vonatkozó terveket.

photo_camera Fotó: Sarah Meyssonnier/AFP

Ez egy korábbi és pontosabb dátum, mint a bizottság keddi javaslata, amikor arról beszéltek, hogy Európát függetlenítik az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól „jóval 2030 előtt”.

Von der Leyen képeket tett közzé a Twitteren azokról a diákról, amiket tegnap este bemutatott az EU vezetőinek, ideértve a 2027-es kivonás dátumát is.

link Forrás

Később várható egy „versailles-i nyilatkozat”, ami valószínűleg következtetéseket fog tartalmazni az energiáról, a védelemről és a gazdaságról.

A vezetők külön nyilatkozatot tettek közzé Ukrajna támogatásáról, beleértve annak tagsági törekvéseit is. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.