Jövő héten sem nyit ki a moszkvai tőzsde

háború
március 12., 17:14
comments 34

Az orosz központi bank bejelentése szerint március 14–18. között nem lesz kereskedés a moszkvai értéktőzsdén. A Meduza.io a hírt kommentálva megjegyzi, a tőzsde az ukrajnai háború február 24-ei kezdete óta zárva tart, eddig azonban jellemzően napról napra közölték az újabb döntéseket erre vonatkozóan, most először történik meg, hogy egy egész hétre előre kiderült hivatalosan is, hogy mi várható.

Az orosz gazdaságot keményen megütötték a nyugati szankciók, a rubel árfolyama folyamatosan romlik, a multinacionális nagyvállalatok zöme vagy távozott az országból, vagy szünetelteti tevékenységét. Konsztantyin Szonyin közgazdász a lapnak azt mondta, ha a szankciókat máris visszavonnák, akkor is évtizedekbe telne, mire a gazdaság újra visszanyerné az erejét.

A Bloomberg szerint Oroszország már a háború első két hetében 30 milliárd dollárt veszített, és egészen biztos, hogy komoly recesszió vár a gazdaságára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt