Jövő héten sem nyit ki a moszkvai tőzsde

háború
2022 március 12., 17:14
comments 33

Az orosz központi bank bejelentése szerint március 14–18. között nem lesz kereskedés a moszkvai értéktőzsdén. A Meduza.io a hírt kommentálva megjegyzi, a tőzsde az ukrajnai háború február 24-ei kezdete óta zárva tart, eddig azonban jellemzően napról napra közölték az újabb döntéseket erre vonatkozóan, most először történik meg, hogy egy egész hétre előre kiderült hivatalosan is, hogy mi várható.

Az orosz gazdaságot keményen megütötték a nyugati szankciók, a rubel árfolyama folyamatosan romlik, a multinacionális nagyvállalatok zöme vagy távozott az országból, vagy szünetelteti tevékenységét. Konsztantyin Szonyin közgazdász a lapnak azt mondta, ha a szankciókat máris visszavonnák, akkor is évtizedekbe telne, mire a gazdaság újra visszanyerné az erejét.

A Bloomberg szerint Oroszország már a háború első két hetében 30 milliárd dollárt veszített, és egészen biztos, hogy komoly recesszió vár a gazdaságára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.