Oligarchák lefoglalt villáit használná menekültek elhelyezésére a brit kormány

háború
2022 március 13., 11:24
comments 3
Michael Gove
photo_camera Michael Gove Fotó: PIPPA FOWLES/AFP

„Meg akarjuk vizsgálni annak lehetőségét, hogy a szankciókkal sújtott személyek otthonait és ingatlanjait - amíg a szankciók sújtják őket - humanitárius és egyéb célokra használjuk”

- nyilatkozta vasárnap a BBC-nek Michael Gove, konzervatív politikus, az Egyesült Királyság lakhatásért felelős államtitkára, kormányközi kapcsolatokért felelős miniszter.

Gove jelezte, hogy tisztában van az elképzelés politikai kockázataival: „Elég magas jogi korlátot kell megugrani hozzá, de nem végleges elkobzásról beszélünk.”

Az államtitkár szerint ha a kormány egyszer úgy döntött, hogy megvonja a putyinista oligarchák jogát az ingatlanok hasznosításától, akkor akár használhatná is azokat arra, hogy segítsen másokon.

A kormány Gove szerint tovább szigorítana a jelenlegi intézkedéseken, amik csak abban akadályozzák meg az oligarchákat, hogy eladják brit otthonaikat, de abban nem, hogy bennük éljenek, azokat használják.

„Ha vagyonukat és befolyásukat arra használták, hogy Putyint támogassák, akkor - tekintettel arra, amit tesz - attól tartok, viselniük kell a következményeket" - mondta az államtitkár a csatornának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.