Megöltek egy amerikai újságírót Irpinyben

háború
2022 március 13., 13:15
comments 5
Brent Renaud, videóriporter 51 éves volt
photo_camera Brent Renaud, az NYT videóriportere Fotó: Nihat Kerem A / Twitter

Irpinyben orosz katonák megöltek egy amerikai újságírót, egy másik újságíró pedig megsebesült - közölte Andrij Nebitov, a Kijev környéki rendőrség vezető tisztje az Interfax ukrán hírügynökséggel.

„A megszállók a nemzetközi média újságíróit is gyilkolják, amiért megpróbálják bemutatni az igazságot az orosz csapatok ukrajnai kegyetlenkedéséről. Ma Irpinyben lelőtték a New York Times 51 éves tudósítóját, egy másik újságíró megsebesült. Jelenleg az áldozat kimentése zajlik a harci zónából"

- írta Nebitov a Facebookon.

A rendőrségi vezető egy szerkesztői újságírói igazolványt és útlevelet is közzétett- eszerint az 51 éves amerikai videós újságíró, Brent Renaud volt az áldozat.

Renaud valóban dolgozott a New York Times-nak is, de Ukrajnában nem a Times tudósítójaként dolgozott.

Ezen a felvételen Renaud társa meséli el azokat a pillanatokat, amikor váratlanul tüzet nyitottak rájuk:

link Forrás

Renaud ismert dokumentumfilmesnek számított Amerikában, forgatott többek között az iraki és afganisztáni háborúkról, a haiti földrengésről, a zavargásokról Egyiptomban és Líbiában, a Moszulért folytatott harcokról és a mexikói kartellekről is.

Televíziós munkásságáért Peabody-díjat, két Columbia DuPont-díjat, két Overseas Press Club-díjat, egy Edward R. Murrow-díjat és egy IDA-díjat is nyert.

Testvérével, Craig Renaud-val közösen a Little Rock Filmfesztivál és az Arkansas Motion Picture Institute alapítója is volt. (Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.