Tolcsvay László: Az általam ‘73-ban megzenésített Petőfi-versben nem volt „yeah”

március 13., vasárnap 8:20
17

Tolcsvay László, a Nemzeti Dal megzenésítője vasárnap egy Facebook-posztban jelezte, hogy bár két éve semmit sem posztol, most úgy érzi, „meg lett szólítva”, ezért leírta:

„Nem működtem közre a Nemzeti dal »fiatalításának« létrehozásában. Az ötletgazdákat nem ismerem, sose találkoztam velük. Ha tudtam volna az »akcióról« az eredeti dallam éneklését kértem volna, a kortársaimtól is! Az én általam ‘73-ban megzenésített Petőfi versben nem volt »yeah«, hiszen MAGYARUL írta. Szomorú vagyok.”

Ahogy Szily László kollégám is megírta, a napokban „kiváló szórakoztató termék készült a Nemzeti dal megírásának 174. évfordulójára, de nem is maga a szám a nagy szám benne, hanem a videóklip”, amiben Pataki Attila, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Varga Miklós, Réthy Zsazsa, Varga Vivien, Muri Enikő, illetve az egészet kitaláló duó, Nagy Szilárd és Dr Ragány Misa szerepel, és azt éneklik:

ÓÓÓÓÓH, YEAHHH, a magyarok istenére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt