Ukrán menekülteknek kínálnak ingyenes pszichológiai segítségnyújtást magyar szakemberek

külföld
2022 március 13., 07:43
comments 1

Számos magyar pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyben a Magyarországra érkező, a háború elől menekülő ukrán embereknek kínálnak pszichológiai segítségnyújtást.

A több nyelven elérhető lehetőség telefonon, online, illetve akár személyesen is zajlik, és minden esetben ingyenes. Mint a pszi.hu oldalon megjelent felhívásban írják, mindez nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést.

A honlapon számos szakember elérhetősége fellelhető, mellette pedig az is, hogy milyen formában és nyelven tud segítséget nyújtani. A szervezők kérik, hogy mindenki egyszerre csak egy szakembernek írjon, hogy ne terhelődjön túl a rendszer, és minden résztvevő vállalta, hogy a levelekre 24-48 órán belül reagálni fognak.

Emellett nyújt segítséget a Péterfy Kórház Krízisintervenciós Ambulanciája is: felhívásuk szerint az ukrajnai válsághelyzetben a budapesti kórház pszichológusai és pszichiáterei ingyenes krízisintervenciós beszélgetést (magyar és angol nyelven), szükség esetén orvosi segítséget, krízisintervenciós osztályos ellátást nyújtanak a menekülőknek!Jelentkezés telefonon: +3670 934 1051 (hívható H-P: 9:00-15:00) és emailben lehet: intervencio@peterfykh.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.