Drámai hír: 10 év után megszűnik a Coub

tragédia
2022 március 15., 20:41
comments 10

Frissítés: a Coub még napokkal az eredeti határidő után is működik, elérhető.

A coub.com főoldalán kiírták, hogy április 1-én megszűnik a platform, úgyhogy mentse le mindenki a szeretett rövid, 10 másodperces, végtelenített videóit. A Coub bezárását a platformot birtokló Komitet cég, valamint a DTF, TJ és vc.ru oldalak megerősítették.

A Coubot 2012 áprilisában Mihail Tabunov meg Anton és Igor Gladkoborodov testvérek indították el Oroszországban. A szolgáltatás lehetővé tette a felhasználóknak, hogy rövid, ismétlődő videókat készítsenek.

2020 elején a Coub kifogyott a fejlesztési forrásokból, és a platform a „Bizottság” teljes ellenőrzése alá került. 2021 decemberében a cég bejelentette, hogy a Coub nem illeszkedik a fejlesztési stratégiájába, ezért úgy döntött, hogy eladja a szolgáltatást, de nem derült ki, hogy sikerült-e vevőt találni.

Az oldal közönsége a végén átlagosan 3 millió ember volt havonta, a videók más oldalakra való beágyazásával havonta további 5,5 millió egyedi felhasználót gyűjtöttek össze.

A Coubnak a szerkesztőség több tagja is aktív felhasználója volt az utolsó időkig, 2013-ban ajánlottuk először. 2015 óta pedig többször is összegyűjtöttük az év legjobb coubjait. Rengeteg politikai témájú videó már csak a Coubon található meg, ezek várhatóan örökre el fognak veszni. Jelenleg nem találjuk a szavakat, körülbelül így állunk a hír előtt:

Mi jöhet még 2022-ben? Mindenki mentse a menthetőt! R.I.P. (via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt