Drámai hír: 10 év után megszűnik a Coub

tragédia
2022 március 15., 20:41
comments 10

Frissítés: a Coub még napokkal az eredeti határidő után is működik, elérhető.

A coub.com főoldalán kiírták, hogy április 1-én megszűnik a platform, úgyhogy mentse le mindenki a szeretett rövid, 10 másodperces, végtelenített videóit. A Coub bezárását a platformot birtokló Komitet cég, valamint a DTF, TJ és vc.ru oldalak megerősítették.

A Coubot 2012 áprilisában Mihail Tabunov meg Anton és Igor Gladkoborodov testvérek indították el Oroszországban. A szolgáltatás lehetővé tette a felhasználóknak, hogy rövid, ismétlődő videókat készítsenek.

2020 elején a Coub kifogyott a fejlesztési forrásokból, és a platform a „Bizottság” teljes ellenőrzése alá került. 2021 decemberében a cég bejelentette, hogy a Coub nem illeszkedik a fejlesztési stratégiájába, ezért úgy döntött, hogy eladja a szolgáltatást, de nem derült ki, hogy sikerült-e vevőt találni.

Az oldal közönsége a végén átlagosan 3 millió ember volt havonta, a videók más oldalakra való beágyazásával havonta további 5,5 millió egyedi felhasználót gyűjtöttek össze.

A Coubnak a szerkesztőség több tagja is aktív felhasználója volt az utolsó időkig, 2013-ban ajánlottuk először. 2015 óta pedig többször is összegyűjtöttük az év legjobb coubjait. Rengeteg politikai témájú videó már csak a Coubon található meg, ezek várhatóan örökre el fognak veszni. Jelenleg nem találjuk a szavakat, körülbelül így állunk a hír előtt:

link Forrás

Mi jöhet még 2022-ben? Mindenki mentse a menthetőt! R.I.P. (via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.