Lavrov szerint van remény a kompromisszumra

külföld
2022 március 16., 09:12
comments 6

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov az eddigi hivatalos orosz narratívához képest némileg megengedőbben beszélt egy lehetséges megállapodásról az oroszok és az ukránok között. Lavrov az orosz RBC televíziónak nyilatkozva mondta el, hogy ő is csak a tűzszüneti tárgyalásokon résztvevő orosz delegáció véleményére támaszkodik, és ők azt mondják, hogy a nyilvánvaló okok miatt nem könnyűek a tárgyalások, de van remény arra, hogy kompromisszumot lehet elérni.

Ehhez képest Putyin még kedden is azt mondta az Európai Tanács elnökének, hogy Kijev szerinte nem mutatja a szükséges elkötelezettséget arra, hogy mindkét fél számára elfogadható eredményre jussanak.

A Reuters beszámolója szerint Lavrov arról is beszélt, hogy komoly egyeztetések folynak Ukrajna semleges státuszáról, illetve persze az oroszok által elvárt biztonsági garanciákról.

Éjszakai videóüzenetében Zelenszkij is azt mondta, hogy szerinte egyre reálisabbak a béketárgyalások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.