Filmek, amik segíthetnek megérteni, hogy mi történik Ukrajnában

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
2022 március 19., 21:06
comments 1

Dokumentumfilmek és fikciós játékfilmek is segíthetnek megérteni, mi történik Ukrajnában. A Guardian tette közzé azt a húsz filmet tartalmazó listát, amelyet az ukrán Nemzeti Olekszandr Dovzsenko Filmközpont dolgozói állítottak össze. A listán szereplő filmek egyikéről, az Atlantisz című 2019-es ukrán sci-firől Horváth Bence nemrég hosszabban is írt.

Oxygen Starvation/Кисневий Голод (1992)

Ez volt Ukrajna egyik első nem államilag finanszírozott filmje. Egy ukrán katonáról szól, aki a szovjet hadseregben küzd az újoncokat érő bántalmazások miatt. A film Andrij Doncsik rendező és Jurij Andruhovics író valós tapasztalatain alapul.

Chernobyl: Chronicles of the Difficult Weeks (1988)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt