Filmek, amik segíthetnek megérteni, hogy mi történik Ukrajnában

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
2022 március 19., 21:06
comments 1

Dokumentumfilmek és fikciós játékfilmek is segíthetnek megérteni, mi történik Ukrajnában. A Guardian tette közzé azt a húsz filmet tartalmazó listát, amelyet az ukrán Nemzeti Olekszandr Dovzsenko Filmközpont dolgozói állítottak össze. A listán szereplő filmek egyikéről, az Atlantisz című 2019-es ukrán sci-firől Horváth Bence nemrég hosszabban is írt.

Oxygen Starvation/Кисневий Голод (1992)

link Forrás

Ez volt Ukrajna egyik első nem államilag finanszírozott filmje. Egy ukrán katonáról szól, aki a szovjet hadseregben küzd az újoncokat érő bántalmazások miatt. A film Andrij Doncsik rendező és Jurij Andruhovics író valós tapasztalatain alapul.

Chernobyl: Chronicles of the Difficult Weeks (1988)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.