Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre

külföld
2022 március 20., 7:03

A dél-koreai hadsereg szerint Észak-Korea vasárnap újabb rakétakísérletet hajtott végre. Dél-Korea vezérkari főnökeinek egyesített bizottsága azt közölte, hogy Észak-Korea rakéta-sorozatvetőket lőtt ki, vélhetően Dél-Pjongan tartományból, melyek a Kína és a Koreai-félsziget közötti Sárga-tengerbe csapódtak. A hírre összehívták a dél-koreai nemzetbiztonsági tanácsot.

photo_camera Járókelők Észak-Korea rakétakísérletét nézik egy szöuli állomáson 2022. januárjában Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Az elmúlt években az észak-koreai hadsereg több rakétafejlesztést hajtott végre, Szöul pedig számos alkalommal aggodalmát jelentette be a fellövések miatt, amelyek szerinte a Koreai-félsziget békéjét és biztonságát veszélyeztetik. Csak márciusban többször lőttek ki rakétákat: legalább kétszer interkontinentális rakétákat teszteltek,

A Reuters hírügynökség azt közölte, hogy Phenjan vélhetően kémműhold felbocsátásán is dolgozik, a korábban bezárt nukleáris telepén pedig építkezésre utaló jeleket vettek észre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt