Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre

külföld
2022 március 20., 07:03

A dél-koreai hadsereg szerint Észak-Korea vasárnap újabb rakétakísérletet hajtott végre. Dél-Korea vezérkari főnökeinek egyesített bizottsága azt közölte, hogy Észak-Korea rakéta-sorozatvetőket lőtt ki, vélhetően Dél-Pjongan tartományból, melyek a Kína és a Koreai-félsziget közötti Sárga-tengerbe csapódtak. A hírre összehívták a dél-koreai nemzetbiztonsági tanácsot.

Járókelők Észak-Korea rakétakísérletét nézik egy szöuli állomáson 2022. januárjában
photo_camera Járókelők Észak-Korea rakétakísérletét nézik egy szöuli állomáson 2022. januárjában Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Az elmúlt években az észak-koreai hadsereg több rakétafejlesztést hajtott végre, Szöul pedig számos alkalommal aggodalmát jelentette be a fellövések miatt, amelyek szerinte a Koreai-félsziget békéjét és biztonságát veszélyeztetik. Csak márciusban többször lőttek ki rakétákat: legalább kétszer interkontinentális rakétákat teszteltek,

A Reuters hírügynökség azt közölte, hogy Phenjan vélhetően kémműhold felbocsátásán is dolgozik, a korábban bezárt nukleáris telepén pedig építkezésre utaló jeleket vettek észre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.