Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kínában

külföld
2022 március 21., 08:35

Hétfőn reggel lezuhant a China Eastern Airlines egy repülőgépe 133 utassal a fedélzetén. A kínai állami televízió beszámolója szerint a Boeing-737-800-as utasszállító repülőgép a Kuanghszi térségben, a hegyekben zuhant le és gyulladt ki.

A Reuters azt írja, a sérültek száma egyelőre nem ismert, a mentőalakulatok már úton vannak a baleset helyszínére.

A kínai közösségi médiában keringő információk szerint a gép a délnyugati Jünnan tartomány székhelyéből, Kunmingból a délkeleti Kuangtung tartomány székhelyébe, Kantonba tartó járat volt.

10:25 - Frissítés: A BBC azt írja, hogy a kínai légiközlekedési hatóság közleménye szerint a korábbi hírekkel ellentétben a gépen 132-en tartózkodtak: 123 utas és a személyzet 9 tagja. A gép egy hegyvidéki régióban, Wuzhou városában zuhant le, a gép kigyulladt és tűz ütött ki körülötte az erdőben. Az MU5735-ös járat helyi idő szerint 13:11-kor indult Kunmingból, és 15:05-kor érkezett volna Kantonba. A FlightRadar24 adatai szerint a gép alig több mint egy órát volt a levegőben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.