További kilenc évre ítélték Navalnijt

külföld
2022 március 22., 12:50
comments 6

Az orosz bíróság kedden bűnösnek találta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit most azzal vádoltak meg, hogy több millió dollárt sikkasztott el a szervezeteinek juttatott adományokból. Az ügyészség korábban 13 évet kért rá csalás miatt.

Az ellenzéki orosz politikus Twitterére kikerült legújabb bejegyzés szerint Navalnij kilenc évet kapott. Ezt egy a Drót című sorozatból kölcsönzött idézettel jelentette be: „Csak két nap az egész. A nap, amikor bemész, és a nap, amikor kijössz.” Azt is hozzátette, hogy volt egy pólója ezzel a felirattal, de azt a börtönben elkobozták tőle.

link Forrás

Navalnij most az orosz büntetés-végrehajtási világ legszigorúbb kategóriájába tartozó büntetőtelepre kerülhet át. Navalnij eddig 2,5 éves büntetését töltötte egy Moszkva közeli börtönben egy szintén koncepciós eljárásnak tekintett ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.