Ha győz, Putyin nem áll meg Ukrajnánál

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 március 23., 14:20
comments 18

Igor Eidman orosz szociológus szerint ha Putyin győz Ukrajnában, akkor Moldova és Grúzia, sőt, a NATO-tag balti államok lerohanása lesz a következő célja. A hazáját politikai nyomás miatt elhagyni kényszerülő orosz szociológust, aki könyvet írt Vlagyimir Putyin politikai rendszeréről, arról is kérdeztük, hogy lát-e esélyt a konfliktus diplomáciai feloldására, és hogy a háború miatt bevezetett szankciók milyen hatással lehetnek az orosz elnök rezsimjére.

Igor Eidman újságíróként kezdte a pályafutását az 1990-es években, majd liberális politikusok tanácsadója lett, aztán az orosz állami közvélemény-kutató intézet, a VCIOM kommunikációs vezetője. Miután viszont segített a sajtónak feltárni az intézeten belüli korrupciós ügyet, távoznia kellett, nem sokkal később pedig úgy látta, hogy kockázatos volna az országban maradnia, ezért családjával együtt emigrált. Amikor unokatestvérét, Borisz Nyemcov korábbi miniszterelnök-helyettest öt lövéssel meggyilkolták a nyílt utcán, nem messze a Kremltől, Eidman már Németországban élt. A Putyin-rendszer című könyve 2016-ban jelent meg.

Ön szerint milyen eredménnyel tudna megelégedni Vlagyimir Putyin és belső köre az Ukrajna elleni háborúban?

Putyin eredetileg Ukrajna kapitulációját és egy bábkormány felállítását akarta elérni. Eddigi tervei meghiúsultak. De ez nem jelenti azt, hogy feladta.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt