Nagyon nehéz lesz kinyomozni, hogy miért zuhant le a kínai utasszállító

baleset
2022 március 23., 06:34
comments 1

Annyira megroncsolódott a China Eastern lezuhant Boeing 737-800-as típusú utasszállítója, hogy nagyon nehéz lesz megtalálni a feketedobozokat, amik elvezethetik a nyomozókat a baleset okához, jelentették a katasztrófa helyszínét vizsgáló hatóságok.

„A repülőgép súlyosan megsérült a baleset során, és a nyomozás nagyon nehézkes lesz. A jelenleg rendelkezésre álló információk ismeretében még mindig nincs egyértelmű álláspontunk a baleset okáról” - mondta Zhu Tao, a Kínai Polgári Repülési Hivatal (CAAC) repülésbiztonsági igazgatója.

photo_camera A baleset helyszíne. Fotó: ZHOU HUA/Xinhua via AFP

A China Eastern szerint felszállás előtt a repülőgép technikai állapota megfelelt az előírásoknak, ahogy a személyzet is jó egészségi állapotnak örvendett, és kellően tapasztaltak is voltak.

Hétfőn lezuhant a China Eastern légitársaság Boeing-737-800 NG típusú gépe Kínában 123 utassal és 9 fős legénységgel a fedélzetén. A Kummingból Kantonba tartó gép nagyjából egy órát volt a levegőben, amikor ismeretlen okok miatt nagy sebességgel orral lefele zuhanni kezdett, majd becsapódott egy hegybe. A katasztrófát senki sem élte túl. Arról, hogy ez a baleset mennyire nem jön jól a Boeingnak, ebben a cikkben írtunk részletesen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt