Vaszily Miklós és Járai Zsigmond is bekerülhet a bankholding felügyelőbizottságába

március 23., szerda 14:07

A kormánypárti körök legmegbízhatóbb médiás vállalkozóját, Vaszily Miklóst és Járai Zsigmond volt jegybankelnököt is javasolja jövő héten tartandó közgyűlésén a Bankholding felügyelőbizottságába az MKB Bank - írja a Telex.hu.

Vaszily Miklós eddig is nagy szolgálatot tett a kormányoldalnak, vezető pozíciót töltött be a közmédiában és a TV2-ben, legutóbb pedig az Index.hu-nak lett tulajdonosa, ami ez idő alatt az ország egyik vezető független hírportáljából egy Mészáros Lőrinc által eltartott médiatermék lett, ahol legfeljebb az oldal alján lehet eldugni a Fidesznek kellemetlenebb híreket. Erről maga a főszerkesztő beszélt egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvételen.

Jobbról a második Vaszily Miklós, az MTVA egykori vezérigazgatója, jelenleg a TV2 elnöke, és az Indamedia társtulajdonosa Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Vaszily és Járai mellett még Nagy Andort, Magyarország volt ausztriai és izraeli nagykövetét javasolja a részvényeseknek a hamarosan létrejövő óriásbank fb-jébe az MKB. A bankholding igazgatóságába pedig az MKB jelenlegi vezetőit, Vinnai Balázst, Szabó Lászlót és Egerszegi Ádámot javasolják. A Telex.hu szerzője megjegyzi, hogy a közgyűlési előterjesztésben arról a hírről nincs említés, hogy kiderült, az egy ideje Mészáros körébe került MKB 10 millió eurós hitelt adott Marine Le Pen francia szélsőjobboldali politikus elnöki kampányára. Le Pent korábban Oroszországból finanszírozták.

A bankholding a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank integrációjából jön majd létre. A céges keret ehhez már megvan a Magyar Bankholding Zrt. formájában, de a tényleges összeolvadás még hátravan. Tavaly év végén az volt a terv, hogy a Budapest Bank és az MKB még a választások előtt egyesül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt