Az Alkotmánybíróság szerint rendben van, hogy a kormány koronavírus hírlevélben kampányol az ellenzék ellen

POLITIKA
2022 március 24., 06:30
comments 19

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek mondta ki a Kúria azon döntését, miszerint megsértették a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ a koronavírus hírlevélben azt írta, az ellenzéki álláspont az, "hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére”.

Az Alkotmánybíróság szerint a Rogán Antal vezette központból indított hírlevél része a demokratikus tájékoztatáshoz fűződő alapjognak. A testület szerint a Kúria ezúttal sem vette kellő súllyal figyelembe az adott cselekmény összes körülményeit, nem volt tekintettel arra, hogy a Kormány kommunikációs tevékenységével tájékoztatási kötelezettségének tett eleget. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.