A kormány megint megsértette a választási törvényt azzal, hogy a koronavírus-hírlevélben kampányolt az ellenzék ellen

POLITIKA
2022 március 09., 15:27
comments 1

A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát megváltoztatva megállapította, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ február 25-én az info@kormany.hu emailcímről küldött hírlevele azzal a kijelentéssel, hogy „Éppen ezért felelőtlennek tartjuk és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére” megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. A feljegyzett 40 ezer forint eljárási illeték az állam terhén marad, a végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs – közölték.

A Kúria a múlt héten is elítélte ilyesmiért a kormányt.

photo_camera Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Már 2020 decemberében is gyanús volt, hogy aki bejelentkezett az ingyenes oltásra, az ezzel automatikusan átadta az adatait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának. Azt ígérték, a regisztráló akkor kap tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről, ha jóváhagyja a további kapcsolattartást, és engedi, hogy tartósan kezeljék az adatait. De az oltáshoz megadott címre az idei kampányban már olyan üzenet érkezett a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amiben azzal vádolják az ellenzéket, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajna területére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.