Orbánék úgy kommunikálnak, mintha nem is Oroszország, hanem az ellenzék akarná ezt a háborút

vélemény
2022 március 09., 12:28

Volt már itt többek között egy kvótanépszavazási kampány, egy terroristás álhírekkel végigtolt parlamenti választási kampány, és éppen folyik a hergelés a gyerekeinket fenyegető homoszexuális propagandával szemben is, de olyan ellentmondásos és hazug kampányt, mint amilyenbe most kezdett bele a kormányoldal, rég nem látott az ország.

Néhány hete még úgy tűnt, hogy a Fidesz kampánya arra az – amúgy kormányzati pénzből régóta tolt – üzenetre fog építeni, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

photo_camera Fotó: Herczeg Márk

Csakhogy azóta Oroszország lerohanta Ukrajnát, folyamatosan előre megy, nem hátra, a Fidesznek pedig reagálnia kellett arra, hogy most 12 év Putyin-barátság szakad rá Orbánra.

link Forrás

Rövid kivárás után a köztévé, a fideszes megmondóemberek és a kormánypárti politikusok azt az utat választották, hogy az orosz agresszióról mint valami természeti katasztrófáról beszélnek, és Vlagyimir Putyin orosz diktátornak lehetőleg a nevét sem említik.

Az új üzenet pedig az, hogy Orbán egy tapasztalt, nyugodt vezető, aki mindent megtesz, hogy az országot ne rángathassák bele a háborúba, az ellenzék ellenben háborút akar, és katonákat küldene Ukrajnába.

photo_camera Fotó: Urfi Péter

Az az Orbán a nyugodt erő, aki békeidőben is azzal zárta egy évértékelő beszédét, hogy: „Fújjátok meg a kürtöket, nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk!”, és aki egy nemzeti ünnepen is azt kérte a híveitől, hogy: „Magyarok, magasba a zászlókat, menjetek és harcoljatok, fel a győzelemre!”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.